Energielabel voor woningen

Aanvragen

Energielabel | woningen

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig je huis is. Aan de hand van het label wordt duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklassen lopen van A t/m G. Een woning met een A-label is het energiezuinigst en een woning met een G-label is het minst energiezuinig. Het label geeft ook een overzicht van woningkenmerken, zoals het woningtype, isolatie, beglazing en verwarming.

Benieuwd naar je huidige energielabel? Klik hier.

Tarieven

Energielabel woningen opmaken en afmelden:

 • Woning 0 t/m 150 m² € 295 ,- incl. btw
 • Woning 150 t/m 200 m² € 350 ,- incl. btw
 • Woning 200 t/m 300 m² Neem contact op
 • Verduurzamingsadvies
  (inclusief vernieuwd energielabel)
  € 495 ,- incl. btw
Ga je een woning verkopen of verhuren? Dan is een energielabel verplicht.

NB: Wij hanteren zeer scherpe tarieven voor energielabels. Voor verhuurders, bulkopdrachten, grote en bijzondere objecten kun je altijd een prijs op maat aanvragen. Neem daarvoor contact met ons op.

Aanvraagformulier

Adresgegevens van de woning

De inspectie wordt uitgevoerd voor een tarief van € 295 ,-. Deze prijs geldt voor woningen met een gebruiksoppervlakte tot 150m². Voor grote gebruikersoppervlakte bekijk hier onze tarieven.

3 simpele stappen

Afspraak maken

Vul het aanvraag formulier in en je aanvraag wordt zo snel mogelijk door ons verwerkt!

Inspectie uitvoeren

Onze inspecteur komt langs op het door jou opgegeven adres.

Energielabel registreren

Wij registreren het label en zorgen dat je deze zo snel mogelijk ontvangt!

FAQ

Veelgestelde vragen

Veel vragen zijn ons al eens gesteld. Deze hebben we met de antwoorden op een rij gezet. Misschien staat jouw vraag er ook tussen.

Dit hangt volledig af van de beschikbaarheid van onze inspecteur.

Na de inspectie duurt het nog ongeveer 3 tot 5 werkdagen voordat je het label ontvangt.

Het energielabel is ingevoerd volgens een Europese richtlijn, de Energy Performance of Buildings Directive.

Doel van het energielabel is eigenaren van woningen of gebouwen bewust te maken van de hoeveelheid energie die ze verbruiken. De overheid hoopt zo woningeigenaren te stimuleren om energiebesparende maatregelen te treffen.

Op het definitieve energielabel staat welke energiebesparende maatregelen de huiseigenaar kan nemen. Ook staan in dat overzicht de kosten, baten en rendementen van de maatregelen.

Per 1 januari 2021 is het verplicht om een energielabel aan te schaffen bij alle overdrachten van woningen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleert en handhaaft deze regelgeving. Woningen die hier niet aan voldoen riskeren een boete die hoog kan oplopen. Bovendien kan de woning niet worden overgedragen als er geen geldig energielabel aan verbonden is.

Een energielabel is 10 jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. Heeft je woning al een energielabel? Zoek dan de datum van uitgifte van dit label op. Zo kun je achterhalen of je energielabel nog geldig is of dat je een nieuw energielabel moet bestellen.

Je kunt eventueel hier controleren of jouw woning op dit moment een geldig energielabel heeft.

De inspectie wordt uitgevoerd tegen een tarief van € 295 ,-. Deze prijs geldt voor woningen met een gebruiksoppervlakte tot 150m². Voor grotere gebruikersoppervlakten kun je hier onze tarieven bekijken.

Korte lijnen, heldere communicatie en snel werken in de huidige markt. Omdat we de markt goed kennen en weten wat er bij een energielabel komt kijken, kunnen wij je een scherpe prijs aanbieden. Wij zijn goed voorbereid zodat het hele EPA-traject snel en soepel verloopt. Dit scheelt zowel voor jou als voor ons veel tijd. Bij ons betaal je daarom ook nooit te veel.

Voor de meeste woningbouw (zoals woningen en appartementen) en utiliteitsgebouwen (zoals kantoren, scholen of ziekenhuizen) is een energielabel bij verkoop, verhuur en oplevering verplicht. Een energielabel is niet verplicht voor onder andere kerken, moskeeën en beschermde monumenten.

Een energielabel is niet nodig voor de volgende gebouwen:

 • Beschermde monumenten volgens de Erfgoedwet of volgens een provinciale of gemeentelijke monumentenverordening.
 • Gebouwen voor religieuze activiteiten, zoals kerken en moskeeën.
 • Vrijstaande gebouwen met een gebruiksoppervlakte tot 50 m2.
 • (Agrarische) bedrijfspanden bedoeld voor opslag of bewerking, bijvoorbeeld fabriekshallen.
 • Gebouwen die ten hoogste 2 jaar in gebruik zijn, zoals bouwketen, noodwinkels en noodlokalen bij scholen.
 • Recreatiewoningen die minder dan 4 maanden per jaar in gebruik zijn. En met een verwacht energieverbruik van minder dan 25% van het verbruik bij permanent gebruik.
 • Gebouwen die geen energie gebruiken om het klimaat binnen te regelen, zoals schuren of garages.
Onze vakbekwame energieadviseur komt langs en bekijkt in gemiddeld 1,5 uur tijd het huis.

De meeste banken bieden tegenwoordig een duurzaamheidskorting of zelfs een duurzaamheidshypotheek met een flinke rentekorting. Of dit ook voor jou geldt hangt af van de hypotheekverstrekker. Klik hier voor een overzicht van de duurzaamheidskorting bij geldverstrekkers op dit moment.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij onze klanten te helpen met het juiste advies.

Onze medewerkers onderscheiden zich door de combinatie van betrokkenheid, deskundigheid en passie. Wij geven je graag persoonlijk advies.