Taxatie aanvragen

Aanvragen

Taxatierapport

Een taxatierapport geeft inzicht in de actuele woningwaarde en kan om diverse redenen gevraagd worden. Heb jij een taxatie van jouw huis nodig? Wij stellen de taxatie op volgens de regels van het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).
Vul hieronder het aanvraagformulier in.

Aanvraagformulier

 Benieuwd naar de tarieven? Bel ons voor het tarief in jouw specifieke situatie.

4 simpele stappen

Afspraak maken

Vul het aanvraag formulier in en je aanvraag wordt zo snel mogelijk door ons verwerkt!

Inspectie door erkend NRVT taxateur

Onze Register-Taxateur komt langs op het door jou opgegeven adres.

Validatie van het rapport

Het taxatierapport wordt uitgewerkt en ter validatie aangeboden bij het NWWI.

Taxatierapport verzenden

Wij zorgen dat je het taxatierapport zo snel mogelijk ontvangt!

FAQ

Veelgestelde vragen

Veel vragen zijn ons al eens gesteld. Deze hebben we met de antwoorden op een rij gezet. Misschien staat jouw vraag er ook tussen.

Voor het aanvragen van een hypotheek heeft een geldverstrekker een taxatierapport nodig van een onafhankelijke taxateur. Zij hebben verder geen binding met het object en kunnen daarom objectief een waardeoordeel geven. Ook kun je het taxatierapport gebruiken indien je bezwaar wilt maken tegen de WOZ waarde. Er kan ook een taxatierapport benodigd zijn voor het vaststellen van de erfbelasting of bij scheidingen.

Er zijn verschillende redenen waarom je jouw woning of bedrijfspand wilt taxeren. Afhankelijk van het doel en het soort pand wordt van tevoren een tarief afgesproken. Dit betreft een all in tarief. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Zolang er toegang is tot de woning is dat niet nodig. In verband met COVID-19 mogen er niet zoveel personen aanwezig zijn in de woning. Indien je zelf eigenaar van het object bent, is dit uiteraard geen probleem.

Wij zijn door de NVM beëdigde taxateurs. Bovendien worden onder woning taxatierapporten door het NWWI gevalideerd en daarom worden ze ook door de bank geaccepteerd.

Amster Vastgoed zal een afspraak maken met de eigenaar van het object. Wellicht ben je dit zelf. Voor het snel afhandelen van de taxatie hebben wij de eigendomspapieren, eventueel plattegrond tekeningen en eventueel de stukken van de VVE nodig.

Je neemt telefonisch of per mail contact op met Amster Vastgoed. Wij zorgen ervoor dat er een afspraak wordt gemaakt met de juiste persoon. Je wordt vervolgens door ons op de hoogte gehouden wanneer de afspraak is en wanneer het taxatierapport klaar is.

Korte lijnen, heldere communicatie en snel werken in de huidige markt. Omdat we de markt goed kennen en weten wat er bij een taxatie komt kijken, kunnen wij je een scherpe prijs aanbieden. Wij zijn goed voorbereid zodat het hele taxatie-traject snel en soepel verloopt. Dit scheelt zowel voor jou als voor ons veel tijd. Bij ons betaal je daarom ook nooit te veel.

Onze vakbekwame taxateur komt langs en bekijkt in gemiddeld 30 minuten tijd het huis. Daarna werkt de taxateur het rapport uit op kantoor.

Kom je er niet helemaal uit? Wij staan voor je klaar.

Dankzij jarenlange ervaring weten wij onze klanten te helpen met het juiste advies.

Onze medewerkers onderscheiden zich door de combinatie van betrokkenheid, deskundigheid en passie. Wij geven je graag persoonlijk advies.